Boros vaderőleves töltött tésztával recept
A Boros vaderőleves töltött tésztával hozzávalói:Hozzávalók 6 személyre:
# 1 kg húsos vadcsont
# 30 dkg húsos marhacsont
# 50 dkg leveszöldség
# 1 kicsi fej vöröshagyma
# 1 tojásfehérje
# 30 dkg darált szaftos vadhús
# 6 egész bors
# 1 mokkáskanál gyömbér
# 1 babérlevél
# 1 csipet szerecsendió
# 1 dl száraz vörösbor
# 20 dkg gombás töltött tortellini vagy ravioli
A Boros vaderőleves töltött tésztával elkészítési módja:
Előkészítés: A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A csontokat lemossuk, és a forró sütőben, nem túl barnára megpirítjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Elkészítés: 1. A tojásfehérjét gyenge habbá verjük, összekeverjük a darált hússal, és fazékba tesszük. Hideg vízzel bőven felöntjük, beletesszük a csontokat, a zöldségeket, és feltesszük főni, forrásig kevergetjük. Amikor felforrt, a hőt kisebbre véve a levet sóval, borssal, gyömbérrel, babérlevéllel, szerecsendióval fűszerezzük, és nagyon kíméletesen 2-3 órán át tovább főzzük. 2. Beleöntjük a bort is, és még 1 órát főzzük (csak 1 liter lének kell maradnia). Ha kész, leszűrjük (lehetőleg tiszta, vizes konyharuhán át), hogy szép tiszta legyen a lé. 3. A betéthez sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és az összevágott zöldségekkel tányérba tesszük. Rámerjük a forró levest, és tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. nov. 26. 07:36
A boros vaderőleves töltött tésztával elkészítési módja és hozzávalói.