Bolgár gyuvecs recept
A Bolgár gyuvecs hozzávalói:4 főre
30 dkg húsból pörkölt marha- /sertéshús
40 dkg héjában főtt krumpli
20 dkg zöldbab (lehet mirelit)
1 padlizsán
4 zöldpaprika
2 szál sárgarépa
10 dkg párolt rizs
2 tojás
4 dl tejföl vagy natúr joghurt
1 vöröshagyma
2 dkg margarin
A Bolgár gyuvecs elkészítési módja:
1.A főtt burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk. A padlizsánt meghámozzuk, besózzuk, hogy keserű levét kiengedje. 2.A zöldbabot, a répát és a paprikát is felaprítjuk karikákra. 3.A margarinon megfuttajuk az apróra vágott hagymát, majd rátesszük a zöldségeket, és kb. 10 percig fedő alatt előpároljuk. 4.A tejfölt összekeverjük a tojással, megsózzuk. 5.Egy kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe egy sor burgonyát terítünk, erre kevés pörköltet és rizst, majd a hagymás zöldség következik, melyet meglocsolunk a tojásos tejföllel. 6.Ezt a rétegzést folytatjuk, amíg az alapanyag tart. 7.Előmelegített, közepesen forró sütőben sütjük kb. 40 percig.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2016. okt. 10. 06:34
A bolgár gyuvecs elkészítési módja és hozzávalói.