Gesztenyés kocka recept
A Gesztenyés kocka hozzávalói:Tészta:
6 db tojás,
6 evõkanál cukor,
1 dl étolaj,
4 evõkanál víz,
6 evõkanál liszt,
1/2 csomag sütõpor.
Krém:
15 dkg margarin,
20 dkg porcukor ,
2 csomag tejszínízû pudingpor ,
6 dl tej,
25 dkg gesztenyemassza,
3 cl rum.
A Gesztenyés kocka elkészítési módja:
A 6 tojássárgáját 6 evőkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, vizet és a lisztben elkevert sütőport. Sütőpapírral kibélelt tepsiben megsütjük. A krémhez a margarint jól kikeverjük a porcukorral. A pudingport felfőzzük a tejjel és jól kihűtjük. Összekeverjük a margarinos krémmel, hozzákeverjük a gesztenyemasszát, belekeverjük a rumot. Az egészet jól kikeverjük és a tésztára kenjük. Tetejére tejszínhab rózsákat nyomhatunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. ápr. 13. 14:11
A gesztenyés kocka elkészítési módja és hozzávalói.