Cseh Túrós recept
A Cseh Túrós hozzávalói:Tésztához:
20 dkg liszt
20 dkg porcukor
20 dkg darált dió
1 egész tojás
½ csomag sütõpor
15 dkg margarin
Töltelékhez:
75 dkg túró
15 dkg margarin
15 dkg cukor
3 evõkanál liszt
5 tojássárga
1 csg van. cukor
Máz:
5 tojásfehérje
20 dkg cukor
A Cseh Túrós elkészítési módja:
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk, közepes tepsibe nyomkodjuk, és elõmelegített sütõben 5-10 percig sütjük. A tölteléket is elkészítjük, jól kikavarjuk és egyenletesen az elõsütött tészta tetejére simítjuk. Visszatesszük a sütõbe és közben az 5 tojásfehérjébõl 20 dkg cukorral kemény habot verünk. A tészta tetejére kenjük és megszárítjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. nov. 1. 20:43
A cseh túrós elkészítési módja és hozzávalói.