Almás Csók recept
Az Almás Csók hozzávalói:kb. 20 darabhoz:
40 dkg liszt
25 dkg vaj/fôzômargarin
20 dkg cukor
4 tojás
1,5 kg alma
1 zacskó sütôpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom leve
1 tk ôrölt fahéj
csipet só
Az Almás Csók elkészítési módja:
A vajat/fôzômargarint, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütôporral, majd a vajas krémbe keverjük és simára eldolgozzuk. Az almákat egyforma apró darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, ôrölt fahéjjal ízesítjük. Egy tepsit kikenünk, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá.
Elômelegített sütôben 200 fokon (3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínûre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vma, 2006. nov. 1. 20:19
Az almás csók elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.