Kókuszos hókifli recept
A Kókuszos hókifli hozzávalói:80 darabhoz: 10 dkg kókuszreszelék
30 dkg süteményliszt
10 dkg cukor
1 csipet só
20 dkg vaj
2 tojássárgája
5 csomag vaníliás cukor
20 dkg porcukor
A Kókuszos hókifli elkészítési módja:
A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, hogy levegősebb legyen, mert így könnyebben tudunk vele dolgozni. Rászórjuk a kókuszreszeléket, hozzáadjuk a 10 dkg cukrot, a sót, a tojássárgákat, és rámorzsoljuk a hideg vajat. Az összetevőkből 10 perc alatt omlós tésztát gyúrunk. A jól kidolgozott tésztából cipót formálunk, és alufóliába burkoljuk. Hűtőszekrényben, vagy hideg helyen két órán keresztül pihentetjük. A sütőt 190º C-ra melegítjük. A tésztából ujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd 5 centis darabokra vágjuk, és kifliket formálunk belőlük. Ne hajlítsuk nagyon oválisra, mert az omlós tésztából készült kifli így könnyebben eltörhet. A kifliket sütőpapírra helyezve, előmelegített sütőben néhány perc alatt aranysárgára sütjük. Vigyázzunk, nehogy leégjen az alja, mert élvezhetetlenné válik. Amikor szépen megsült, azonmód, friss melegében vaníliás cukorral elkevert porcukorba meghempergetjük. Tálra tesszük, és megvárjuk, amíg kihűl. Dobozba téve, papírrétegek között sokáig eláll. Isteni vaníliás illata sokáig megmarad.
Kókuszreszelék helyett használhatunk darált mogyorót, mandulát, diót, mákot is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: moncsicsi83, 2007. nov. 4. 19:07
A kókuszos hókifli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.