Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Bagolyszem - másként recept

Bagolyszem - másként recept

A Bagolyszem - másként hozzávalói:
40 dkg süteményliszt
15 dkg házi zsír
4 tojássárgája
5 dkg süticukor
1 sütipor
1-2 dl tejföl
Csipet só

Töltelék:
4 tojásfehérje
4 evőkanál süticukor
10 dkg kókuszreszelék
1 vaníliás cukor
Szilvalekvár


A Bagolyszem - másként elkészítési módja:
A lisztet elkeverjük a sütiporral, majd elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a cukrot, a sót, és a tejfölt, Összegyúrjuk, és 4 részre osztjuk. Félóra pihenés után, 30x20 cm-es lapokra nyújtjuk, és megkenjük a szilvalekvárral. A két oldaláról feltekerjük, úgy, hogy középen 2 cm kimaradjon. Sütipapírral bélelt tepsibe rakjuk, mind a 4 rudat, és szépen eligazítjuk. Elkészítjük a tölteléket a középső részbe. A tojások fehérjét, a cukorral, és a vaníliával kemény habbá verjük, és belekeverjük a kókuszreszeléket. A tészta rudak közepén kihagyott helyre, kanállal berakjuk a kókuszos habot.

A sütőt előmelegítjük, és 180C°-on, szép rózsaszínőre sütjük. A tetejét megporcukrozzuk, és
felszeleteljük.

Sokáig eláll, mutatós, és nagyon finom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bagolyszem - másként elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook