Mézes-narancsos diókenyér recept
A Mézes-narancsos diókenyér hozzávalói:35 dkg liszt
3 dkg élesztő
15 dkg vaj vagy sütőmargarin
8 dkg durvára vágott dió
3 tojás
5 evőkanál méz
1 narancs reszelt héja
2 evőkanál tej
Tetejére
1 narancstea filter
2 evőkanál porcukor
1 a hártyájától kifilézett narancs
A Mézes-narancsos diókenyér elkészítési módja:
A lisztet az élesztővel, majd a vajjal vagy sütőmargarinnal elmorzsolom. A diót, a tojást hozzáadom, mézzel édesítem, narancshéjjal fűszerezem, végül a tejet is beledolgozom. A masszát egy kivajazott vagy kisütőmargarinozott püspökkenyérformába töltöm. Kb. 60 percet sütöm 160 fokon. A diókenyeret még melegen kiborítom. A teafiltert 6 percre fél dl forró vízbe áztatom, majd ezt a teát cukorral simára keverem, és felforralom. A tűzről levéve beleteszem a narancsot, és ezt a forró mázat kenem a tészta tetejére. Egész dióval díszíthetem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: hpkati, 2010. nov. 27. 08:54
A mézes-narancsos diókenyér elkészítési módja és hozzávalói.