Főoldal » Receptek » Karácsonyi receptek » Karácsonyi gesztenyés torta recept

Karácsonyi gesztenyés torta recept

A Karácsonyi gesztenyés torta hozzávalói:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt

Krém:

1 vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
25 dkg gesztenyemassza
25 dkg margarin
15 dkg sütőcukor
1 vaníliás cukor
0.5 dl sütőrum

Tetejére:

2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
5 dkg sütőcukor
1 vaníliás cukor


A Karácsonyi gesztenyés torta elkészítési módja:
A 6 db tojásból piskótát sütünk a szokásos módon. Ha kihűlt 3 lapra vágjuk. A margarint kikeverjük a vaníliával, cukorral, és a rummal. A pudingport felfőzzük a tejjel, kihűtjük, és összevegyítjük a rumos margarinnal és a gesztenyemasszával. Alaposan kidolgozzuk a krémet, 3 részre osztjuk és megtöltjük a tortalapokat, de előtte minden lapot meglocsolunk rummal. A torta tetejét és oldalát is bevonjuk, az oldalát piskótamorzsával szórjuk be. A tejszínt keményre verjük a cukorral és a habfixálóval, majd habzsákba töltjük és rányomjuk a torta tetejére. Tört gesztenyével és kandírozott gyümölcs darabokkal díszítjük.

Hőtőbe tesszük és pár óra elteltével fogyasztható.


Kategória: Karácsonyi receptek


A karácsonyi gesztenyés torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook