Gulyás leves (bármilyen husiból) recept
A Gulyás leves (bármilyen husiból) hozzávalói:30 dkg hús
1 szál közepes répa
2 kis szál fehérrépa
50 dkg burgonya
2 közepes fej hagyma só
piros paprika
kömény
zsiradék.
A Gulyás leves (bármilyen husiból) elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk jó apróra és feltesszük dinsztelődni, mikor már majd nem megpirul, hozzáadjuk a pirospaprikát és a húst, sózzuk. Fehéredésig kavargatva dinszteljük, csak pirospaprika meg ne égjen. Aláöntünk egy kis vizet és félkészre főzzük. (pörköltalap) Ekkor hozzáadjuk a zöldségeket, az őrölt köményt egy kávéskanálnyit és tovább főzzük egy kis víz hozzáöntésével. Mikor már majd nem puha a hús és a zöldség hozzáadjuk a burgonyát, párpercig együtt főzzük és felengedjük vízzel. Utána sózunk és összefőzzük puhára. Csipetkével is gazdagíthatjuk, tulajdonképpen egy tál ételként is kenyérrel fogyasztva tökéletes. ( A Hamis gulyásleves pont így készül csak hús nem kerül bele, helyette csipetke van benne.)
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 15. 17:53
A gulyás leves (bármilyen husiból) elkészítési módja és hozzávalói.