Sóskaleves, tojással recept
A Sóskaleves, tojással hozzávalói:15-20 dkg pucolt sóska
3dkg zsír (olaj)
1 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
csipetnyi cukor
4 egész tojás
só.
A Sóskaleves, tojással elkészítési módja:
A zsírt megforrósítjuk hozzáadjuk a sóskát és a pici sót, és a fedő alatt addig pároljuk míg pépszerű nem lesz. A lisztet a tejföllel összekeverjük, a szükséges víz mennyiségével összekeverjük, a sóskára öntjük és jól összefőzzük. A tojásokat a levesbe engedjük egyenként óvatosan 4-5 percig még főzzük, amíg a tojásfehérje megalvad. (aki szereti ha kemény a sárgája a főzés idő valamivel több) Óvatosan megkavarjuk, hogy aljáról felváljon, 1-2 csipet cukrot tehetünk bele. Ha kevés a tojás akkor keményre főzzük és felkockázzuk. A tojás el is maradhat helyette pirított kocka kenyeret teszünk bele tálaláskor.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 15. 17:48
A sóskaleves, tojással elkészítési módja és hozzávalói.