Tárkonyos raguleves recept
A Tárkonyos raguleves hozzávalói:40 dkg hús (tök mindegy, hogy milyen, de kipróbálhatod nélküle is)
2 szál répa, 1 szál gyökér, 25 dkg krumpli (lehet több is, főleg ha husi nélkül készül), 1 fej hagyma, kb. 2-3 dl tejföl, tárkony, só vagy vegeta, citrom,
liszt.
A Tárkonyos raguleves elkészítési módja:
A hagymát megdinszteljük, rádobjuk a húst, lepirítjuk, megszórjuk sóval, tárkonnyal, fedő alatt pároljuk kicsit. A karikára vágott zöldségeket is hozzáadjuk, ezzel is pároljuk egy kicsit a húst (lehet alá alaplevet, vagy vizet önteni). Ha kicsit összepárolódott, felöntjük alap lével, (lehet víz is) karikára vágott citromot teszünk bele. Összeforraljuk, ha kész, tejföllel behabarjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. ápr. 15. 17:51
A tárkonyos raguleves elkészítési módja és hozzávalói.