Gyros tál (hamis) recept
A Gyros tál (hamis) hozzávalói:pulyka húsi (csíkokra vágva!) =amit olajon meg kapatnunk majd!
fokhagyma 2 nagy girizd
hagyma (én szeretek lilát használni és kicsit )
majorana, só ,bors, tárkony
2liter viz
ebből annyit amennyit szoktunk használni (ízlés szerint)
krumplit
A Gyros tál (hamis) elkészítési módja:
pulyka husit fokhagyás, borsós, majoránnás, tárkonyosan megkapatjuk, sózzuk , felöntjük vízzel! én 2l szoktam alátenni ,közepes lángon befedve ;) mire eltünki a víz már pont jó és lesütöm !!! közben: lilakápit 1 levesestányér adagnyit lereszelek hosszú csíkokra bele: 1 fej kisebb hagyma (csikokra) bele: ubi, paradicsomot (úgy hogy kockázzuk de kicsire ) ezt sózzuk, borsozzuk, 1 e. cukor állni hagyunk ,hűtőben míg sül a husink na de közben kisütjük a sült krumplit ! ha kész minden akkor ,sült krumplit a húsit össze forgatjuk, és ráhalmozzuk (3-4 e.kanálnyit) ezt a szinvilágban gazdag zöldséges kompozíciót és már is lehet tálalni .....
hasonlit a gyros tálra, ha joghurtal megöntjük és némi joghurtos csipössel akkor el is lehet hamis gyrostálnak is nevezzni ;)
pasiknak nagyon bejönn ;)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2008. jan. 16. 12:28
A gyros tál (hamis) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.