Almás palacsintalepény recept
Az Almás palacsintalepény hozzávalói:pohár liszt,
1 tojás,
1 pohár tej,
4 alma,
kevés vaj,
fahéj,
cukor ízlés szerint
Az Almás palacsintalepény elkészítési módja:
Hámozzuk meg az almát, vágjuk cikkekre. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, tegyük bele az almát, hintsük meg cukorral, és pároljuk 5-10 percig. Készítsünk a többi hozzávalóból sűrű palacsintatésztát, öntsük az almára. Amikor az egyik fele megsült, csúsztassuk a lepényt egy tálra, majd a sületlen felével borítsuk vissza a serpenyőben és süssük készre. Szórjuk meg fahéjas cukorral. Azonnal tálaljuk.
gyerekek szeretik,főleg ha csokiöntettel van leöntve ;)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cicaanya, 2008. jan. 14. 19:20
Az almás palacsintalepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.