Tejfölös rétes recept
A Tejfölös rétes hozzávalói:réteslapok
4 dkg vaj
9 dl tejföl
10 dkg cukor
5 tojás
2 evk. gríz
zsemlemorzsa,vaniliás cukor
A Tejfölös rétes elkészítési módja:
Előző este 8 dl tejfölt konyharuhába kötve felakasztunk,s egy éjjelen át hagyjuk,hogy csepegjen. Másnap a tejfölt elkeverjük a sárgákkal kikevert cukorral,majd mehet bele a gríz és a fehérjékből készült kemény hab. A vajjal meglocsolt,zsemlemorzsával meghintett réteslapokon csíkokban elosztjuk a tölteléket,majd feltekerjük.Vajjal kikent tepsibe fektetjük és a tetejüket megkenjük a maradék tejföllel és megszórjuk vaniliás cukorral.
Sütés közben kirepedeznek,s addig sütjük,amíg szép barna nem lesz a tetejük.(kb.30 perc)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2008. jan. 13. 20:51
A tejfölös rétes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.