Kardamomos csók recept
A Kardamomos csók hozzávalói:25 dkg porcukor
25 dkg liszt
3 tojás
1 csapőott evk. kardamom
1 csapott evk. fahéj
kb.20 darab negyed dió
vaj a tepsi kenéséhez
1 evk. rum vagy rumaroma-25 dkg lisztnek megfelelően
A Kardamomos csók elkészítési módja:
A tojásokat a cukorral habosra keverem,mehet bele a rumaroma is,majd fokozatosan hozzáadagolom a kardamommal,fahéjjal elkevert lisztet. Vizes kézzel vagy kanállal diónyi gombócokat szaggatok a kivajazott tepsibe,s mindegyik közepébe belenyomok egy negyed diót(úgy,hogy ne látszódjon ki).Viszonylag nagy távolságokat kell hagyni a halmok között,mert sütés közben szétfolynak. 180 fokon kb. 15-20 perc
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: mongi, 2007. dec. 21. 14:57
A kardamomos csók elkészítési módja és hozzávalói.