Orosz almás lepény recept
Az Orosz almás lepény hozzávalói:4 tojás
8 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1/4 citrom
30 dkg liszt
50 dkg alma (2-3 db)
fahéj (csak ha szereted)
Az Orosz almás lepény elkészítési módja:
A tojásokat összekeverjük a vajjal, kristálycukorral, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük, s hozzákeverjük a lisztet. Vajjal(margarinnal) megkent tepsibe hámozott, szeletelt almát teszünk (én kisebb kockákat szoktam), fahéjjal megszórjuk. A kikevert tésztát az almára öntjük, és sütőben megsütjük. (Egy csomsag sütőport is elbír, de nem fontos). Tálalásnál fahéjas porcukorral meghintjük.
Az előkészítés kb. 15 perc, a sütési idő kb. 150 fokos sütőben 30-40 perc.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 14. 15:27
Az orosz almás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.