Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Orosz almás lepény recept

Orosz almás lepény recept

Az Orosz almás lepény hozzávalói:
4 tojás
8 dkg vaj
15 dkg kristálycukor
1/4 citrom
30 dkg liszt
50 dkg alma (2-3 db)
fahéj (csak ha szereted)


Az Orosz almás lepény elkészítési módja:
A tojásokat összekeverjük a vajjal, kristálycukorral, majd a citrom reszelt héjával ízesítjük, s hozzákeverjük a lisztet. Vajjal(margarinnal) megkent tepsibe hámozott, szeletelt almát teszünk (én kisebb kockákat szoktam), fahéjjal megszórjuk. A kikevert tésztát az almára öntjük, és sütőben megsütjük. (Egy csomsag sütőport is elbír, de nem fontos). Tálalásnál fahéjas porcukorral meghintjük.

Az előkészítés kb. 15 perc, a sütési idő kb. 150 fokos sütőben 30-40 perc.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az orosz almás lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook