Kati kráter süteménye recept
A Kati kráter süteménye hozzávalói:1 l. tej
6 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 dl. étolaj
2 ek. kakaópor
1 cs. sütőpor
2 cs vaniliás pudingpor
1 cs vaniliás cukor
1 nagy pohár tejföl
A Kati kráter süteménye elkészítési módja:
9 dl tejből 2 cs vanilia pudingot főzünk, megvárjuk mig kihül. Tészta: 6 db tojássárgáját 25 dkg porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 1 dl tejet, 1 dl étolajat, 2 evők kakaóport, 25 dkg lisztet, 1 cs sütőport végül a 6 tojás kemény habját. Nagyobb tepsibe (gáztepsi) öntjük és vizes kanállal a tetejére szaggatjuk a kihült pudingot. Megsütjük. Máz: 1 nagy pohár tejfölt 3-4 evőkanál cukorral és 1 vaniliáscukorral elkeverünk és rákenjük a forró tésztára, és pár percre visszatoljuk a sütőbe. Margarinnal kikent tepsiben sütjük.
Istenien finom, és kiadós!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 12. 11:54
A kati kráter süteménye elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.