Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pulykatekercs pikáns szósszal recept

Pulykatekercs pikáns szósszal recept

A Pulykatekercs pikáns szósszal hozzávalói:
70 dkg pulykamell
2 nagyobb szál sárgarépa
3 db jonatán alma
15 dkg savanyúkáposzta 1 fej hagyma
fehérbor
tejföl
fűszerek


A Pulykatekercs pikáns szósszal elkészítési módja:
A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Kevés olívaolajon fehérborral megdinszteljük az apróra vágott savanyúkáposztát, 1 szál reszelt sárgarépát és a lereszelt alma felét. Csipet sóval és őrölt borssal ízesítjük. Ha kihűlt, eloszlatjuk a húsokon, feltekerjük, megtűzzük fogpiszkálóval. Minden oldalát átsütjük kevés olajon, majd kevés fehérbort öntünk alá, és 15 percig pároljuk, amíg a bor elfogy alóla. A szószhoz olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, lereszelt sárgarépát, az alma másik felét, kevés fehérborban. Őrölt bors, só, kevés cukor, majoranna kerül bele. Ha már elég puha, tejföllel, étkezési keményítővel sűrítjük.

Sokkal bonyolultabban hangzik, mint ahogy elkészíthető... Kétkedve készítettem először, de a család kedvence lett.


Kategória: Húsételek receptjei


A pulykatekercs pikáns szósszal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook