Almás-fahéjas süti recept


3 tojás
20 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
25 dkg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
3 mokkáskanál fahéj
3 alma
Az Almás-fahéjas süti elkészítési módja:
A tojást és a cukrokat összekeverjük,majd beletesszük a lisztet-szódabikarbónát-fahéjat,ezt is összekeverjük.Majd ekkor lereszeljük az almát és rögtön bele tesszük az előbb készitett masszába és géppel jól összekeverjük. Tepsit kivajazzuk és beleöntjük,majd lassú tüzön megsütjük kb:40perc (sütőtől függ)
Nagyon egyszerű és könnyü.Érzékenyebb gyomruaknak is jó-lazítja a szódabikarbóna.
Én még meggyet is szoktam tenni a tetejére és úgy be a sütőbe-így sokkal finibb.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Laryan, 2008. jan. 14. 17:58
Az almás-fahéjas süti elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.