Gombamártás tarhonyával recept
50 perc
A Gombamártás tarhonyával hozzávalói:
50 dkg csiperke gomba
1 nagyobb fej hagyma
2-3 dl tejföl(lehetőlag 20%-os)
zsír
petrezselyemzöld
liszt
só,bors
tarhonya
A Gombamártás tarhonyával elkészítési módja:
A hagymát félbevágjuk,egyik felét üvegesre pároljuk majd beletesszük a tarhonyát azt aranybarnára píritjuk.Mikor kész pirospaprikával,sóval meghintjük,vízet öntünk rá és fedő alatt puhára pároljuk. Elkészítjük a gombamártást:A hagyma másik felét is összeaprítjuk,üvegesre sütjük,majd beletesszük a gombát amit előtte fölszeleteltünk.Sózzuk,borsozzuk és fölengedjük kevés vízzel.Majd mikor kész beletesszünk annyi lisztet,hogy mártásszerű legyen-majd rá a tejföl.Összerotyantjuk és megszórjuk petrezselyemzölddel.
Annyi vízzel csináld,amennyi mártást szeretnél.
Igazából tarhonyával a legfinomabb(tapasztalat),de aki nem szereti rizzsel is fogyaszthatja.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Laryan, 2008. jan. 9. 20:26
A gombamártás tarhonyával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.