Párizsis pikánssaláta recept
A Párizsis pikánssaláta hozzávalói:1 nagy tubus majonéz
25 dkg csalamádé
2 alma
30 dkg marhapárizsi
1 közepes zeller
1 db főtt burgonya
2 fej lilahagyma
1 pohár tejföl
A Párizsis pikánssaláta elkészítési módja:
Majonézt tejföllel elkeverjük.Az almákat kimagvazzuk és hámozatlanul vékony csíkokra vágjuk.Azonnal bele kell tenni a majonézbe. A lilahagymát vékony karikákra vágjuk,picit sózzuk,majd állni hagyjuk kb.20percet. A zellert lereszeljük,megsózzuk és állni hagyjuk. A csalamádét levétől lecsurgatva összevágjuk,és az almás majonézbe tesszük.A sózott hagymát,zellert kicsavarjuk és ezt is a majonézbe tesszük,és a csíkokra vágott párizsit is. Legvégül a főtt burgonyát tesszük bele,de ezt is csíkokra vágva. 3-4 órát állni hagyjuk,hogy az ízek összeérjenek!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Laryan, 2008. jan. 6. 14:09
A párizsis pikánssaláta elkészítési módja és hozzávalói.