Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Húsvéti kalács recept

Húsvéti kalács recept

A Húsvéti kalács hozzávalói:
1 kg liszt
6 dl tej
2 tojás
3 dkg élesztő
10 dkg porcukor
15 dkg Ráma margarin
10 dkg mazsola
mokkáskanál só
1 cs vanilin cukor


A Húsvéti kalács elkészítési módja:
Kevés langyos tejben egy kanál cukorral az élesztőt megfuttatjuk,1 tojást,5 dkg margarint,só, a maradék cukros tejjel az 1 kg lisztet jól kidolgozzuk (míg hólyagos nem lesz kb.20perc),a tésztát pihentetjük és 3 cipóba vágjuk. Kevés pihenés után kis tepsi nagyságúra kiigazítjuk és megkenjük margarinnal,melyet előzőleg 3 kanál cukorral,1 cs. vanilliás cukorral habosra kavarunk. A mazsolát megmossuk és a 3 kinyújtott tésztára elosztjuk. Utánna felgöngyöljük és összfonjuk,vékonyan kizsírozott tepsibe tesszük és megkenjük felvert egész tojással. Langyos helyen kelesztjük,ha szépen megkelt,még egyszer lekenjük tojással és előmelegített sütőbe tesszük kb.4-5 percig a felső lángon,majd tartalékon(legkisebbb lángon sütjük).Kb.45 percig. Ha megsült még forrón pici cukrozott vízzel megkenjük,hogy szép fényes legyen.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A húsvéti kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook