Sült-zöldséges padlizsán recept
A Sült-zöldséges padlizsán hozzávalói:1 kg közepes padlizsán
só
1 kg paradicsom
1 kis csokor bazsalikom
3 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál őrölt bors
5-6 evőkanál olívaolaj
30 dkg mozzarella sajt
10-15 dkg frissen reszelt parmezán sajt
A Sült-zöldséges padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánt megmossuk, kocsányát levágjuk, törzsét fél centi vastagon fölszeleteljük. Egy kiskanálnyi sóval összekeverjük, 1 órán át állni hagyjuk. Ezalatt a paradicsomot meghámozzuk, apróra vágjuk, serpenyőbe dobjuk. A fölaprított bazsalikommal és zúzott fokhagymával ízesítjük, megborsozzuk, kissé megsózzuk. Lefedve, kis lángon 10 percig pároljuk, majd hűlni hagyjuk. A besózott padlizsánt hideg vízben megmossuk, jól leszárogatjuk. A padlizsándarabokat forró olívaolajban mindkét oldalukon 2 percig sütjük, majd tűzálló tálba vagy tepsibe rakjuk, és a maradék fölaprított bazsalikommal behintjük. Erre kerül a felszeletelt vagy kockákra vágott mozzarella, amelyre ráöntjük a paradicsomos mártást. Egy kevés parmezánnal megszórjuk és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 35 percig sütjük. Ekkor a maradék parmezánt is rászórjuk, és további 10 perig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Laryan, 2008. aug. 6. 18:26
A sült-zöldséges padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.