Padlizsán paradicsommal és sajttal sütve recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
A Padlizsán paradicsommal és sajttal sütve hozzávalói:
3-4 padlizsán /közepes méretű/
6-8 közepes paradicsom
1,5-2 dl főzőtejszín
15 dkg sajt reszelve
só
bors
fokhagymapor
bazsalikom
oregano
olaj
A Padlizsán paradicsommal és sajttal sütve elkészítési módja:
A megmosott padlizsán végeit levágom,és 1 cm széles karikákra vágom,mindkét oldalát besózom,és 10-15 percre félreteszem állni. Felszeletelem fél cm szélesen a paradicsomot,lereszelem a sajtot. A fűszerekből keveréket készítek. /Ízlés szerinti mennyiséget teszek mindegyik fűszerből a keverékbe/ Kiolajozok egy sütőedényt. Egy sor padlizsánt lerakok az edény aljába,megszórom a fűszerkeverékkel,sajttal,majd rárakok paradicsomkarikákat,amit szintén lazán megszórok fűszerrel,sajttal. Aztán kezdem újra a rétegezést,egészen addig,amíg el nem fogy a padlizsán és a paradicsom. A végén tetejét megszórom sajttal,és meglocsolom a tejszínnel. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 45 percet sütöm. Sültekhez,natúr és rántott szelethez nagyon finom köret,de magában is fogyasztható.
Ez a mennyiség 3 főre elég nálunk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. aug. 26. 19:03
A padlizsán paradicsommal és sajttal sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.