Sajtos-újhagymás csirke recept
A Sajtos-újhagymás csirke recept hozzávalói:40 dkg csirkemell
2 szál nagyobb újhagyma
20 dkg sajt
1 nagy doboz tejföl
1 dl tej
só bors, ízlés szerint
1 pohár (2 dl) rizs
2 db kockasajt
A Sajtos-újhagymás csirke recept elkészítési módja:
1. Először feltesszük a rizst főni, az elkészül, mire a többivel is elkészülünk. 2. A csirkemellet felszeleteljük, olyan közepes kockákra. 3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk hozzá egy keveset. 4. Kis olajon megpirítjuk a csirkét, de tényleg pirítjuk, hogy néhol bebarnuljon. Az utolsó pár percben rátesszük a hagymát is, és együtt pirítjuk őket, illetve közben fűszerezzük a húst. 5. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel, majd egy kis lábosban a tejjel együtt feltesszük főni. Állandó kevergetés mellett felforraljuk, és éppen csak egyet rottyantunk rajta. 6. A közben elkészült rizst olajozott sütőtálba simítjuk, majd rátesszük a csirkét, végül a sajtos-tejfölös tejet is ráöntjük. 7. A tetejére tesszük a maradék sajtot, illetve a kockasajtokat kis darabokban rátépkedjük. Mehet a sütőbe, úgy fél órára, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje. sütési hőfok: 190 °C
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. júl. 29. 18:43
A sajtos-újhagymás csirke recept elkészítési módja és hozzávalói.