Diétás almalekvár recept



6 kg tisztított alma
4 dl víz
2 kávéskanál citromsav
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
5-6 evőkanál folyékony édesítő
nátrium benzoát
A Diétás almalekvár elkészítési módja:
A megtisztított almát a 4 dl vízzel felfőzöm teljesen puhára,majd a tűzről levéve bot turmixszal teljesen pépesre turmixolom. Visszateszem a tűzhelyre,beleteszem a fűszereket,lassú tűzön állandó keverés mellett 15-20 percig forralom. Az utolsó 5 percben belekeverem az édesítőt is,és belekeverek 1 mokkáskanál nátrium benzoátot. Forrón üvegekbe merítem,és száraz dunsztba teszem.
Ha kevesebb almád van,akkor 1 kg tisztított almához bő fél dl vizet kell önteni,és ízlés szerint fűszerezni,édesíteni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. júl. 23. 19:03
A diétás almalekvár elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.