Lencseleves ... recept
A Lencseleves ... hozzávalói:1 csésze lencse
1 nagy hagyma
1 evőkanál szemne (tisztított-vaj)
1/2 csokor aprított petrezselyem
1 citrom leve
1 csipet só
1/2 kávéskanál római kömény
A Lencseleves ... elkészítési módja:
A lencsét kávédarálón őröljük meg (megfőzve botmixerrel, turmixban pépesíthetjük), majd négyszeres mennyiségű vízben főzzük. A szemnében (tisztított- vajban) pirítsuk aranyszínűre a vékonyra szelt hagymát, öntsük tálakba, locsoljuk meg citromlével, szórjuk meg a petrezselyemmel, s ha van, őrölt római köménnyel.
A tisztított vaj a napló,ban megtalálható
" hasznos tanácsok a konyhában címen"
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 12. 18:02
A lencseleves ... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.