Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel hozzávalói:
kb. 1 kg tök vagy cukkini
2 pohár 12%-os tejföl /vagy 1 pohár tejföl és 1 pohár kefir/
2-3 db tojás
10-15 dkg sajt reszelve
1 csokor kapor vagy szárított kapor ízlés szerint
só
bors
vaj vagy olaj
A Csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel elkészítési módja:
A tököt megtisztítom, kettévágom hosszában, és kiveszem a belsejét. Kb. 1 cm széles szeleteket vágok belőle, és a szeleteket még félbevágom, hogy könnyen elférjen a tepsiben. Besózom a tökszeleteket, kicsit állni hagyom, majd kivajazott vagy olajozott tepsibe /tűzálló edénybe/ lerakom. Előmelegített sütőbe tolom, és 180-200 fokon addig sütöm, amíg megpuhul. Közben a tojásokat, a tejfölt, a sajtot egy tálban összekeverem, sóval, borssal és a kaporral fűszerezem. Amikor már puha a tök, a keveréket egyenletesen elosztva ráöntöm a tetejére. Visszateszem a sütőbe, és addig sütöm, amíg szép rózsaszínűre sül. Kockára vágva tálalom. Megjegyzés: Magában is nagyon finom, de köretként is alkalmazható sültekhez.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. júl. 14. 13:15
A csőben sült tökszeletek kapros-fűszeres öntettel elkészítési módja és hozzávalói.