Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zsenge tök sült paradicsommal recept

Zsenge tök sült paradicsommal recept

A Zsenge tök sült paradicsommal hozzávalói:
60 dkg vöröshagyma
75-75 dkg paradicsom és zsenge tök
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
1 evőkanál friss majoránna
őrölt bors



A Zsenge tök sült paradicsommal elkészítési módja:
A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a tököt meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát cikkekre vágjuk, egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, és olajjal vékonyan kikent hőálló sütőtálba tesszük. Váltakozva a hagymára rakjuk a tök- és a paradicsomszeleteket, megszórjuk finomra vágott majoránnával és zúzott fokhagymával, majd sózzuk, és borsot őrölünk rá. Kevés olajjal megöntözzük, és előmelegített, közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük, illetve amíg a paradicsom megráncosodik, a tök pedig szépen megpirul. Sült húsok mellé kiváló.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zsenge tök sült paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook