Zsenge tök sült paradicsommal recept
A Zsenge tök sült paradicsommal hozzávalói:60 dkg vöröshagyma
75-75 dkg paradicsom és zsenge tök
2 gerezd fokhagyma
fél dl olaj
1 evőkanál friss majoránna
őrölt bors
só
A Zsenge tök sült paradicsommal elkészítési módja:
A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, a tököt meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A hagymát cikkekre vágjuk, egy serpenyőben, forró olajban megpirítjuk, és olajjal vékonyan kikent hőálló sütőtálba tesszük. Váltakozva a hagymára rakjuk a tök- és a paradicsomszeleteket, megszórjuk finomra vágott majoránnával és zúzott fokhagymával, majd sózzuk, és borsot őrölünk rá. Kevés olajjal megöntözzük, és előmelegített, közepesen meleg sütőben 45 percig sütjük, illetve amíg a paradicsom megráncosodik, a tök pedig szépen megpirul. Sült húsok mellé kiváló.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2011. jún. 20. 15:00
A zsenge tök sült paradicsommal elkészítési módja és hozzávalói.