Cukkinitorta majonézes krumplival és sült hagymával recept
A Cukkinitorta majonézes krumplival és sült hagymával hozzávalói:A cukkinitortához:
4 db cukkini (kb. 90 dkg)
12 dkg húsos szalonna + füstölt sonka vegyesen
15 dkg kolbász
40 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
40 dkg tejföl
3 tojás
1 evőkanál szárított petrezselyem
10-15 dkg sajt lereszelve
só
bors ízlés szerint
olaj
A majonézes krumplihoz:
10 db nagyobb krumpli
majonéz
tejföl
só
bors
szerecsendió
A sült hagymához:
6 nagyobb fej hagyma
liszt
olaj a sütéshez
A Cukkinitorta majonézes krumplival és sült hagymával elkészítési módja:
A tortához a cukkinit lereszeljük, a szalonnát, a sonkát, valamint a kolbászt apró kockára vágjuk. Ezt az egészet kevés olajon megpirítjuk. A lisztet egy nagy tálba átszitáljuk, majd beletesszük a sütőport, a tojásokat, a tejfölt, a petrezselymet és a sajt felét. Sóval, borssal még ízesítjük. (Ha a sonka netán sós, óvatosan a sóval). Ezt az egészet összekeverjük a megpirított hozzávalókkal. Egy 26 cm átmérőjű tortaformát kilisztezünk, és a kapott masszát beleöntjük. Kb. 20 percet sütjük, majd ráreszeljük a maradék sajtot, és további 20 percet még sütjük. Mikor a sajt már szép aranybarna, addigra a torta belseje is átsül. A majonézes krumplihoz a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk és megfőzzük. A majonézt a tejföllel összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük egy kevés szerecsendióval. Összekeverjük a krumplival, majd fogyasztásig hűtőbe tesszük. Előző este is elkészíthető, akkor az ízek sokkal jobban összeérnek. A hagymát megpucoljuk, majd karikákra vágjuk. Lisztben megforgatjuk, és forró olajban aranybarnára sütjük. A cukkinitortát a majonézes krumplival és a sült hagymával tálaljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. nov. 4. 18:26
A cukkinitorta majonézes krumplival és sült hagymával elkészítési módja és hozzávalói.