Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Bundázott hal cukkíniágyon szalonnakockákkal recept

Bundázott hal cukkíniágyon szalonnakockákkal recept

Elkészítési idő 35 perc

A Bundázott hal cukkíniágyon szalonnakockákkal hozzávalói:
Négy közepes halfiléhez:
- 4 közepes méretű tengeri halfilé
- 1 db citrom (a díszítéshez lehet még egy darab)
- só, bors,(oregánó)
- 1 nagy fej vöröshagyma
- kb 200 g füstölt főtt szalonna
- olívaolaj
- 2 db cukkíni
- fél ek vaj


A Bundázott hal cukkíniágyon szalonnakockákkal elkészítési módja:
1. Első lépésben felkockázom a fej vöröshagymát, és a szalonnát. Kevés olívaolajon(tényleg kevés legyen) megpirítom a hagymát, nem sokkal később hozzárakom a szalonnát. Közepes fokon együtt fonnyasztom őket. Ha ezzel megvagyok, berakom a forró sütőbe, hogy ne hüljön ki, amíg a többit elkészítem. 2. A citromot kifacsarom, és a halakat bekenem vele, sózom, borsozom, kevés oregánóval megszórom. Közben a cukkínit megmosom, felkarikázom és sóba áztatom. A halakat liszben megforgatom, és olajban kisütöm őket, majd ezeket is is a sütőbe helyezem(Nem sülnek, csak melegen vannak!). 3. A cukkínit víz fölött megpárolom, majd elnagyolva villával összetöröm, és egy kevés vajat felolvasztok benne(gőzről levéve forró). 4. Tálalás: a cukkínit a tálra halmozom, mellé citromkarikákat vágok. Ráfektetem a bundás halakat, és a tetejét megszórom a szalonnás-hagymás "öntettel".


Kategória: Halas ételek receptjei


A bundázott hal cukkíniágyon szalonnakockákkal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook