Tiramisu Iminek recept
A Tiramisu Iminek hozzávalói:- házi kakaós piskóta
- 250 g mascarpone sajt
- kevés porcukor
-1 tasak cukorvanillin
- 3 db tojás
- frissen főzött minőségi kávé
- kevés tej
- holland kakaópor
- marcipánmassza
A Tiramisu Iminek elkészítési módja:
1. Egy tálban a mascarpone sajtot kevés porcukorral és 3 tojássárgával, és a tasak vaníliás cukorral elkeverek(én nem szeretem édesen, de mindenki annyi cukrot tesz bele, amennyit akar). A 3 tojásfehérjét pedig kemény habbá verem, és hozzáadom finoman a sajtos krémhez. 2. Jó erős, és zamatos kávét főzök, és 2 dl-ből tejeskávét készítek. 3. A piskótát a tortaforma méretére körbevágom, majd három külön korongra vágom. Az első korongot elhelyezem a tortaformában, majd kávét kanalazok rá egyenletesen. Ezután egy réteg mascarponét kenek rá, majd a középső piskótakorongot ráfektete, és az is meglocsolom kávéval, megkenem krémmel, majd felhelyezem a tetejére a harmadik lapot, meglocsolom, és a maradék krémet is ráöntöm. 4. A tetejét holland kakaórorral meghintem vastagon. Majd egy napig hűtőben állni hagyom. 5. A marcipánt gyúródeszkán kinyújtom vékonyra, szaggatóval mintákat szaggatok belőle. Tálalás előtt ismét meghintem a tortát kakaóporral(beissza), és elhelyezem rajta a marcipánt.
Elkészítési idő:
Piskótasütés + a torta pihentetése + 20 perc
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: d269d38bbb, 2008. jan. 8. 20:35
A tiramisu iminek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.