Gombaköret recept


- gomba
- tejszín(esetleg tejföl)
- oregánó
- petrezselyem
- só
- színes bors(őrölt)
- hús-, csont- vagy erőleves leve
- póréhagyma
A Gombaköret elkészítési módja:
1. A gombákat negyedekre vágom(ha nagyobb akkor több darabra). Víz fölött megpárolom őket. 2. Közben a tejfölt vagy tejszínt tálba öntöm(én sokat használok, de ki hogy szereti, a gomba mennyiségéhez). Sóval, frissen őrölt színes borssal megszórom, oregánóval meghintem. Petrezselymet és póréhagymát darabolok bele(jó apróra). A meleg leveslével elkeverem, ha kellően megpárolódott a gomba, ráöntöm az öntetet(de össze is lehet melegíteni őket).Tálaláskor friss petrezselyemmel szórom.
10 perc + amíg megpárolódik a gomba
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: d269d38bbb, 2008. febr. 11. 13:54
A gombaköret elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.