Töltött laska recept
A Töltött laska hozzávalói:1 csomag gömbölyű laska (makaróni),
morzsa,
szilvalekvár,
darált dió,
cukor,
zsír.
A Töltött laska elkészítési módja:
A gömbölyű laskát forró sós vízben kifőzzük, leszűrjük, forró zsírral összekeverjük. Formát vagy lábast forró zsírral kikenünk, finom morzsával meghintjük, beleteszünk 1 sor laskát, 1 sor szilva- vagy más lekvárt, ismét egy sor laskát, sor cukrozott darált diót, végül a tetejére laskát. Ha az egészet ily módon beraktuk, sütőben szép pirosra sütjük. Tálaláskor kiborítjuk és porcukorral lehintjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: badonyimariaeva, 2008. jan. 8. 18:15
A töltött laska elkészítési módja és hozzávalói.