Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Túl korán találkoztunk fórum

Túl korán találkoztunk (beszélgetés)

20. cicosz
ma 10:27
nem baj
19. Kacsahercegno (válaszként erre: 18. - Duan)
ma 10:26
Jaaa értem, csak nem értettem, mi a feldolgozás abban, hogy szorgalmazza a vagyonmegosztást, mert az egy válásnál általában azért alap. Így már értem. Mindenesetre azt te tudod, meddig akarsz a hullámvasúton ülni, én a helyedben azért lehet, hogy nem alapoznék arra, hogy ez hosszú életű lesz, és nyitott szemmel járnék, ismerkednék. Tényleg simán benne van, hogy te kisegíted ebből, aztán hirtelen olyan jól lesz, hogy becsajozik, akkor ne te legyél ott összetörve miatta.
18. Duan (válaszként erre: 15. - Kacsahercegno)
ma 10:18
Először csak sodródott, sajnálta magát, kuncsorgott az exénél, öngyilkos gondolatai voltak, de aztán összeszedte magát és elfogadta, hogy nélküle kell felépítenie az új életét. Előtte is utánaolvasott a dolognak, netes tartalamakat nézett, de nem tett semmi előremutatót, csak nemsokkal a megismerkedésünk után.
17. Duan (válaszként erre: 10. - Libikóka)
ma 10:12
Reális, amit írsz. Nekem viszont ő a lelki szemetesem. Működik a barátság köztünk, kölcsönösen számíthatunk egymásra, de azt látom rajta, hogy jelentős energiadeficittel rendelkezik. Ezen kellene túllendülnie, amit neki kell megoldania. Ugyanúgy, ahogy ő sem oldotta meg helyettem a lelki problémáimat, én sem teszem az övéivel, de támogatni szeretném. Ez nem egy halálos szerelem, hanem egy induló kapcsolat. Ha más mellett köt ki, sajnálni fogom, de túl tudok lépni rajta.
16. Archer84 (válaszként erre: 15. - Kacsahercegno)
ma 10:10
Az olvasás a témáról már sokat segít, tapasztalatból mondom (arra válaszolta, hogy igen).
15. Kacsahercegno (válaszként erre: 12. - Duan)
ma 10:09
De ebben mi a traumafeldolgozás? Ezek alap dolgok, amiket egy normális ember válás után csinál.
14. Archer84 (válaszként erre: 12. - Duan)
ma 10:03
Ez már jó irány!
13. Duan (válaszként erre: 8. - Archer84)
ma 10:02
Az exe szexuális étvágya nagyobb volt, mint amivel ő meg tudott birkózni.
12. Duan (válaszként erre: 5. - Archer84)
ma 09:58
Igen, és alkalmazza a praktikákat. Eltünteti az exe "nyomait", minimalizálja a találkozásaikat, szorgalmazza a vagyonmegosztást...
11. Duan (válaszként erre: 4. - Ágio8405)
ma 09:54
Amikor megismerkedtünk, nullán volt az önértékelésem, és az ő támogatásával sikerült helyretennem. Nem oldja meg a problémáimat, viszont addig rágja a fülem, amíg túllendít a tehetetlenség érzésén, ezen kívül ha kérek tőle valamit, szívesen megteszi. Rengeteget beszélgetünk, étterembe, színházba járunk, kizökkentjük egymást a hétköznapokból. Érdeklődik a gyerekeim felől, jegyzi a folyamatban lévő dolgaimat és gyakran fejezi ki, hogy éppen miért büszke rám.
ma 09:50

Korán,ő még ott tart ,hogy kapaszkodó kell neki.

Lehet bármi,,de ne nagyon alapozz rá.

Főleg nehogy a lelki szemetes légy.

ma 09:44
Ennek a kapcsolatnak ott volt a vége, ahol ő azt mondta, nyugodtan ismerkedj másokkal is.
ma 09:40
Ami többszöri átolvasásra még eszembe jutott (az előbb nagyon a trauma részre koncentráltam), hogy az pl kiderült, hogy az exe miért csalta folyamtosan? Mert ez is mindig két emberen múlik, meg a köztük lévő kommunikáción. Mi az ami nem jó? Hogy lehetne változtatni? Meg túl sok szól ebben a történetben a pasiról, és kevés rólad. A nárcisztikus férfiak rövid távon nagyon vonzóak lehetnek, de kérdés a kapcsolatban mikor jön el az az idő,mikor a másik félnek alá kell rendelnie magát.
7. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Ágio8405)
ma 09:31

Kb. ugyanezt akartam írni, tipikus, hogy kell neki valaki akivel túlteszi magát, aztán hoppá beleszeret valaki másba, és vele már hirtelen készen áll a kapcsolatra.

Az sem hangzik jól, hogy nem akar pszichológushoz menni, mikor nyilvánvalóan szüksége lenne rá és biztosan segítene. Ez nekem csak üres dumának hangzik, simán csak nem akar a válás után egyből lehorgonyozni, vagy nem FI-val.

6. globus (válaszként erre: 1. - Duan)
ma 09:21
Nem szeretne elköteleződni, megfelel számára a laza kapcsolat.
5. Archer84 (válaszként erre: 1. - Duan)
ma 09:20
Amúgy, mit jelent az pontosan, hogy aktívan dolgozik a traumája feldolgozásán? Mármint, azt írtad szakemberhez nem megy. Olvas a témában?
ma 09:17

Szerintem is csak kihasznál ez a pasi. Egy mankó vagy neki addig is, ettől jóban biztonságban érzi magát, aztán nehogy az legyen hogy hirtelen meg ja jött más akibe azonnal belehabatodott és ő nem is gondolta hog lehet ilyen de nem teher róla és stb duma. Bocsi nem lelombozni akarlak vele, de sajnos hallottunk már ilyet. Ahogy olvastam rögtön ez ugrott be hogy ez annyira tipikus pasi duma, arra hogy legyen valaki ha nincs más, de amúgy nem érzi azt amit kéne de fél tök egyedül lenni.

A te problemáiddal ő mennyire foglalkozik? Te mennyire támaszkodhatsz rá?

3. Archer84 (válaszként erre: 1. - Duan)
ma 09:08

Ha dolgozik rajta, az már jó. Szerintem érdemesebb lenne visszamenni a gyerekkorhoz, mert kérdés hogy miért választotta azt, akivel előzőleg volt. Anno nekem is volt egy rossz előző kapcsolatom, ami után sokat kellett nekem is dolgozni az önértékelésemen. De valami sosem volt kerek, és aztán megvizsgáltam a hozott családi mintáimat, ott volt a gond.

Ha esetleg ilyen van, és ezeket felismeri, dolgozik rajta, akkor felszabadultabb lesz, és van jövőtök.

2. elbb (válaszként erre: 1. - Duan)
ma 09:06

A türelmed és a megértésed szépen eljuttatott oda, hogy alárendelt lettél ebben a kapcsolatban. Mindketten válófélben vagytok, tehát valami egyikőtök házasságában sem volt kerek. Mégis, csak az ő szenvedését írod le, holott biztos neked is voltak nagyon nehéz pillanataid.

Te elégedett vagy annyival, hogy az örökös hezitálásával bizonytalanságban tart?

No meg ez a nagy szenvelgés a részéről mennyire őszinte? Nem csak annyi van mögötte, hogy végre megszabadult a nejétől, most aztán mindenkit megkaphatna, és akar élni is ezzel, ha pedig komolyodna valami, simán elő lehet húzni a "nem vagyok készen egy kapcsolatra" kártyát.

Szerintem ennél te is többet érdemelsz.

1. Duan
ma 08:47

Sziasztok!

Nem tudom, hogy van-e válasz a kérdésemre, de teszek egy próbát.

Fél éve ismerkedtem meg egy férfivel. Mindketten válófélben vagyunk és túl korán találkoztunk. Én, amíg küzdöttem a házasságomért, fel is dolgoztam a felbomlását, de ő még nem áll készen egy új kapcsolatra. Mire erre rájöttünk, már kialakult köztünk az érzelmi, intellektuális és szexuális vonzalom. A kapcsolatunk lassan bontakozott ki, barátságból alakult rövid párkapcsolattá, és ekkor mintha megijedt volna, hol távolodik, hol közeledik felém, a barátság és a laza kapcsolat között ingadozik, de folyamatosan kommunikálja, hogy nem mer elköteleződni. Az exe sorozatosan csalta őt, ezzel romba döntötte az önértékelését és a női nembe vetett hitét. Azt mondja, az egész eddigi élete kérdőjeleződött meg.

A fél év alatt, mióta ismerem, nagy utat tett meg, a tagadástól és az alkudozástól eljutott a depresszióig és az új életének tervezéséig, de nincs még reális jövőképe.

Aktívan dolgozik a traumája feldolgozásán, és ez leköti az energiái javát. Mivel az ő érzelmi hullámvasutazása engem is megvisel, bátorít, hogy nyissak mások felé, és ne várjak rá, ennek ellenére keres és beavat az érzéseibe, támaszkodik rám. Én mindenképpen adok még időt neki, és ha csak barátok maradunk is, segíteni akarom a normál életbe való visszatérését. Pszichológushoz nem akar fordulni, nem bízik bennük.

Volt valaki hasonló helyzetben? A türelmen és a megértésen kívül mivel tudom őt segíteni? Mekkora esélye lehet a kettőnk kapcsolatának?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook