Mexikói halsaláta recept
60 perc
A Mexikói halsaláta hozzávalói:
- 75 dkg tisztított tengeri halfilé
- 12 kis citrom (eredetileg zöld citrom)
- 1 mk. só
- 3-4db paradicsom
- 3 kicsi csilipaprika
- 10 dkg paprikával töltött olajbogyó
- közepes vöröshagyma
- petrezselyem
- 25 dkg ketchup
- 1 dl olívaolaj
- 0,4 dl Worcester-mártás
- 1 kisk. őrölt origano
- csipet só
A Mexikói halsaláta elkészítési módja:
A halat megmossuk, a nedvességet leitatjuk róla, majd egy tiszta deszkán egycentis kockákra vágjuk. Még tisztábban tudunk dolgozni - ami ez esetben különösen fontos -, ha a vágódeszkát zsírpapírral lefedjük. A citromok levét kipréseljük, a haldarabokra szűrjük, kissé megsózzuk és a halat 15-20 percig pácoljuk benne. Közben néha belekeverünk, hogy a hal mindenhol kifehéredjen. Ezalatt elkészítjük az öntetet. A paradicsomok héját lehúzzuk, szárukat kimetsszük, a szemeket félbehasítjuk, és a magokat kikaparva húsukat apró kockákra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, héjukat lefejtjük, és a csöveket finomra aprítjuk. Az olajbogyót, a megtisztított vöröshagymát meg a petrezselymet ugyancsak fölaprítjuk. A pácolt halat lecsöpögtetjük (a citromlé teljesen átjárta, olyan mintha pároltuk volna; tehát ha nem is főzzük, mégsem nyers); az összevágott hozzávalókkal, a ketchuppal, az olívaolajjal összekeverjük, Worcesterrel ízesítjük, origanóval fűszerezzük, végül ha kell, csipetnyit megsózzuk. Frissentartó fóliával letakarva, hűtőszekrényben 24 órán át pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaláskor sós kekszet kínálunk hozzá.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2009. febr. 4. 11:39
A mexikói halsaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.