Alufóliában sült lazac recept
Az Alufóliában sült lazac hozzávalói:1 fő részére
15 dkg lazac filé
5 dkg vaj
fél citrom leve
fél fej vöröshagyma
só
bors
alufólia
15 dkg zöldbab
margarin
3-4 szem koktélparadicsom
1 nagy fej krumpli
fél fej vöröshagyma
olaj
Az Alufóliában sült lazac elkészítési módja:
A vajat felolvasztjuk, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fél citrom levét. Gy keveset alufóliára öntünk, erre helyezzük a lazac filét, majd megöntözzük a maradék vajjal, a karikákra vágott hagymával befedjük és az alufóliából csomagot készítünk, hogy a halat mindenhol fedje és a vaj ne folyjék ki. Tűzálló tálra téve 10-15 perc alatt sütőben megsütjük. A zöldbabot margarinon kevés sóval megpároljuk, amikor majdnem kész, akkor a félbe vágott paradicsomokat hozzá tesszük. és készre pároljuk. A krumplit megpucoljuk, kockákra vágjuk, a hagymát szintén. Ez utóbbit kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a krumplit, jól elkeverjük, majd kevés vizet öntünk alá, és puhára főzzük. Mikor a krumpli megpuhult és a víz is elpárolgott, picit odapirítjuk kevergetés közben.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. febr. 2. 22:58
Az alufóliában sült lazac elkészítési módja és hozzávalói.