Avokádósaláta aprórákkal recept

2 grapefruit
2 érett avokádó
25 dkg (konzerv) aprórák
2 evőkanál whisky
1 citrom (leve)
zsázsa
A mártáshoz
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál ketchup
Cayenne bors
Az Avokádósaláta aprórákkal elkészítési módja:
A grapefuitot meghámozzuk, a fehér részüket is eltávolítjuk, majd gerezdekre szedjük, magjukat kivesszük. A gerezdeket tálba tesszük, és a whisky-vel meglocsoljuk. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk., húsukat vékonyan felszeleteljük, és citromlével rögtön meglocsoljuk, hogy ne barnuljanak meg. A majonézt a ketchuppal simára keverjük, és borssal ízesítjük. A grapefuitokat tányérokra osztjuk, mellétesszük a rákokat és az avokádószeleteket. A zsázsával körítve, a majonézes mártással meglocsolva kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 31. 22:47
Az avokádósaláta aprórákkal elkészítési módja és hozzávalói.