Csirkés palacsinta recept
A Csirkés palacsinta hozzávalói:2 uborka
6 zselatinlap
2 citrom (leve)
3 avokádó (érett)
25 dkg gomolya sajt
35 dkg (konzerv) rákhús
3 dl tejszín
2 evőkanál reszelt torma
őrölt bors
só
A Csirkés palacsinta elkészítési módja:
1. Az uborkákat felkarikázzuk, megsózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. 22 cm hosszú és 8 cm széles mély formát olajjal kikenünk. 3 zselatinlapot 10 percre hideg vízbe áztatunk. 2 evőkanál citromlevet megmelegítünk, és a tűzről levéve belekeverünk 2 kinyomkodott zselatinlapot. 2. Az avokádókat meghámozzuk, kimagozzuk, kettőt apróra vágunk, majd pürésítjük. Belekeverünk 2 evőkanál citromlevet, a gomolya sajtot, és sóval, borssal ízesítjük. A maradék avokádót kockákra vágjuk, és a maradék citromlével meglocsoljuk. 3. A maradék zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A rákot lecsöpögtetjük. Ha szükséges, vastag részeit levesszük. 2 evőkanál ráklevet megmelegítünk, majd a tűzről levéve belekeverjük a kinyomkodott zselatint. A hideg tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a tormát és a zselatinos rákot. 4. Az uborkakarikák egy részével a forma alját és az oldalát befedjük. Az avokádókrém felét, a tormás krém felét, a rákot és az avokádókockákat a formába rétegezzük, majd a maradék avokádókrém és tormás krém következik. Az uborkakarikákkal befedjük.
Letakarva 12 órára hűtőbe tesszük.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: csakizsoka, 2007. máj. 27. 07:49
A csirkés palacsinta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.