Brokkolis lazac recept
A Brokkolis lazac hozzávalói:70 dkg lazac
4 evőkanál vaj
1 darab citrom
1 darab citrom (zöld)
őrölt bors
só
fél fej lilhagyma
1 kg brokkoli
A Brokkolis lazac elkészítési módja:
A vajat hevítsük fel, sózzuk, borsozzuk, szórjuk bele a finomra vágott hagymát, a citromok reszelt héját, és öntsük rá a levüket is. A lazacot egészben vagy szeletekben tegyük alufóliára, locsoljuk meg a fűszeres vajjal, majd zárjuk le légmentesen. Melegítsük elő a sütőt 160 ˘XC-ra, és az alufóliába zárt halat tepsire téve kicsi vízfürdőben pároljuk 10-15 percig. Szedjük rózsákra a brokkolit, sós vízben néhány percig forrázzuk, majd lecsepegtessük le, és forgassuk át a vajban.
Bármilyen tejszínes szósszal kínálhatjuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: csakizsoka, 2007. máj. 27. 07:42
A brokkolis lazac elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.