Házi csokoládé recept
A Házi csokoládé hozzávalói:½ kg cukor
10 dkg kakaó
25 dkg tejpor
5-10 dkg vaj
A Házi csokoládé elkészítési módja:
A kakaót és a tejport külön-külön átszitáljuk, hogy ne maradjon bennük csomó. A cukrot 2 dl vízzel főni tesszük. Forrástól számítva 3 percig főzzük. Kanalanként belekeverjük a kakaót és ismét főni hagyjuk 3 percig. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd apránként belekeverjük a tejport. Langyosra kavarjuk. Vajazott tepsibe töltjük. Mikor keményedni kezd darabokra vágjuk.
Ízlés szerint kavarhatunk bele darabos mogyorót, diót, mazsolát, szitált babkávét
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: csakizsoka, 2007. máj. 26. 15:59
A házi csokoládé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.