Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Házi csokoládé recept

Házi csokoládé recept

A Házi csokoládé hozzávalói:
½ kg cukor
10 dkg kakaó
25 dkg tejpor
5-10 dkg vaj


A Házi csokoládé elkészítési módja:
A kakaót és a tejport külön-külön átszitáljuk, hogy ne maradjon bennük csomó. A cukrot 2 dl vízzel főni tesszük. Forrástól számítva 3 percig főzzük. Kanalanként belekeverjük a kakaót és ismét főni hagyjuk 3 percig. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, majd apránként belekeverjük a tejport. Langyosra kavarjuk. Vajazott tepsibe töltjük. Mikor keményedni kezd darabokra vágjuk.

Ízlés szerint kavarhatunk bele darabos mogyorót, diót, mazsolát, szitált babkávét


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A házi csokoládé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook