Sajtos újkrumplifőzelék recept
A Sajtos újkrumplifőzelék hozzávalói:80dk tisztított újburgonya
1 fej vöröshagyma
só, őrölt bors
2 babérlevél
8ek olaj
1ek liszt
1dl tejföl
8dk natúr krémsajt
fél csokor petrezselyem a díszítéshez
A Sajtos újkrumplifőzelék elkészítési módja:
A tisztított újburgonyát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, lábosba tesszük, és hozzáadjuk az aprított vöröshagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, majd sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük. Egy kislábasban zsemleszínű rántást készítünk, a forró olajon világosbarnára pirítjuk a lisztet, lehúzzuk a tűzről, kevés hideg vízzel simára keverjük, a már majdnem megfőtt burgonyához adjuk. és besűrítjük vele a főzeléket. Forrásig melegítjük, közben a tejfölt és a krémsajtot egy merőkanál forró lével elkeverjük és a főzelékhez adjuk. Újból felforraljuk, és lehúzzuk a tűzről. MElegen tálaljuk, megszórjuk aprított petrezselyemmel.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 29. 20:58
A sajtos újkrumplifőzelék elkészítési módja és hozzávalói.