Csirkehúsos töltött paprika recept
A Csirkehúsos töltött paprika hozzávalói:8 paprika (piros, sárga, zöld is lehet)
1 evőkanál 10%-os ecet
1 teáskanál cukor
30 dkg gomba
1 evőkanál olívaolaj
1 zacskó (125g) hosszúszemű előgőzölt és vad rizs
20 dkg sült csirkehús (más hús is lehet)
1 csomó újhagyma
1 ág bazsalikom
3 evőkanál majonéz
1 evőkanál Dijoni mustár
1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
1 evőkanál ételízesítő
só
csipetnyi őrölt bors
A Csirkehúsos töltött paprika elkészítési módja:
A paprikákat hegyes késsel kicsumázzuk. Nagyobb edénybe vizet töltünk. Sóval, ecettel, cukorral ízesítjük, és felforraljuk. Beletesszük a paprikákat, nem túl puhára főzzük, majd lecsöpögtetjük. Közben a gombákat tönkjükkel együtt felaprítjuk. A felforrósított olívaolajon megpároljuk, majd kivesszük. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk. A sült húst apróra felkockázzuk. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk. A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel meg a bazsalikommal összekeverjük, és az ételízesítővel fűszerezzük. Végül a masszát a paprikákba tömjük. Kenyérrel fogyasztjuk. Hideg előételnek is kínálhatjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 28. 20:56
A csirkehúsos töltött paprika elkészítési módja és hozzávalói.