Bácskai halászlé recept
A Bácskai halászlé hozzávalói:2-2 szelet harcsa,
ponty,
kecsege,
csuka,
30-40 dkg apró hal,
3 fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 dl bor,
paprika,
só,
1 cseresznyepaprika
A Bácskai halászlé elkészítési módja:
A megtisztított apró halat felteszem kb. 1 órára hideg vízbe főni. Ezalatt egy nagyobb edényben felteszem az apróra vágott hagymát és a halszeleteket. Az apró halakat áttöröm és a levével együtt beleteszem a halszeletes edénybe. Forráskor hozzáadom a felkarikázott paprikát, paradicsomot, a bort és megsózom. Mikor majdnem kész, akkor teszem bele a törött paprikát. Kifőtt metélttésztával tálalom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: zsolti & yoda(F. bulldog), 2009. jan. 30. 15:58
A bácskai halászlé elkészítési módja és hozzávalói.