Olaszos zöldbab recept



1/2 kg zöldbab (fagyasztott vagy konzerv lecsepegtetve)
1 kis fej vöröshagyma
1 nagy konzerv sűrített paradicsom
10 dkg margarin vagy 2 ek.olaj
ételízesítő
pár csepp édesítőszer vagy cukor
pici bors
20 dkg sajt -ízlésnek megfelelően
Az Olaszos zöldbab elkészítési módja:
a zsiradékon kicsit megpirítom az apróra vágott vöröshagymát,ráteszem a zöldbabot,és pici vizet aláöntve a fűszerekkel és a paradicsompürével készre párolom. Leveszem a tűzről,a sajtot apró kockákra vágom és kb.a 3/4 részét belekeverem a paradicsomos babba,a maradékot pedig a tetejére szórom,megvárom míg ráolvad,és kész!
Ez kb. 2 jóétvágyú emberke adagja.
Én ugyan nem rajongok a zöldbabért,de ezt alig tudom abbahagyni...
Szoktam fasírtot,húsgombócot,vagy sült husit adni mellé.Hidegen,melegen egyaránt fincsi!
Jó étvágyat hozzá!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Jázminka, 2009. jún. 11. 14:12
Az olaszos zöldbab elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.