Havas Tátra recept
A Havas Tátra hozzávalói:Tészta:- 3dl víz
- 25dkg margarin
- 22dkg liszt
- 7db tojás
- csipet só, cukor
Krém: - 7dl tej
- 3cs.vaníliás pudingpor
- 1cs.van.cuk.
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3cs.tejszínhabpótló por + a hozzávaló tej
A Havas Tátra elkészítési módja:
A vizet a margarinnal, cukorral, sóval felforralom. Mikor forr belekeverem a lisztet és a tűzön kevergetem még kb.: 2-3 percig. Hagyom kihűlni, majd lassan belecsorgatom a jól összekevert tojásokat. 2jól kikent tepsibe elsimítom(előmelegített sütőben sütöm). Kb.:20percig sül. Krém: Pudingot főzök, a margarint kihabosítom a porcukorral. Ha kihült a puding összekeverem a kettőt és a tésztára simítom. Megcsinálom a tejszínt a tetejére teszem. Ráteszem a felső lapot úgy hogy a "csúcsos" fele legyen felfelé. Leszórom porcukorral, csokival lecsorgatom a tetejét. Hideg helyre teszem 2-3 óra múlva lehet szeletelni.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 4c35511f0b, 2009. jan. 2. 09:41
A havas tátra elkészítési módja és hozzávalói.