Kókuszcsúcs recept


15 dkg kókuszreszelék
4 tojásfehérje
10 dkg porcukor
4 dkg keményítő
1 ek méz
1 tk ecet
A Kókuszcsúcs elkészítési módja:
A keményítőt és a porcukrot összekeverjük. Egy nagyobb tálban elkezdjük felverni a tojásfehérjéket. Amikor habosodik, kis részletekben hozzáadagoljuk a cukros egyveleget. Addig verjük, míg kemény hab nem lesz. Ekkor mehet bele a méz és a kiskanálnyi ecet. Ezzel pár pillanatig tovább dolgozzuk a habot, míg szép fényes lesz. Végül óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral vagy bélelt tepsire nyomózsákból kis halmokat gyártunk (ehhez a mennyiséghez két tepsire lesz szükségünk). 160 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 2. 08:01
A kókuszcsúcs elkészítési módja és hozzávalói.