Diósgolyó recept

Elkészítési idő 30 perc

A Diósgolyó hozzávalói:
20 dkg darált keksz
20 dkg darált dióbél
20 dkg porcukor
1 dl rum/15ml rumaroma is jó/
2 púpos ek kakaópor
magozott meggybefőtt(+1/2 dl meggylé)

20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj


A Diósgolyó elkészítési módja:
A porcukrot, a kakaóport, valamint a darált diót és a kekszport összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot és a meggylét, jól összegyúrjuk. 1/2 óráig a hűtőben pihentetjük. Diónyi golyókat gömbölygetünk, mindegyiknek a közepébe egy szem meggyet nyomunk. 2-3 órán át hűvös helyen szikkasztjuk a golyókat. Felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a vajat. A golyókat bevonjuk ezzel a csokoládémázzal és hűtőbe téve megdermesztjük. Muffin papírba helyezve kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A diósgolyó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook