Diósgolyó recept


20 dkg darált keksz
20 dkg darált dióbél
20 dkg porcukor
1 dl rum/15ml rumaroma is jó/
2 púpos ek kakaópor
magozott meggybefőtt(+1/2 dl meggylé)
20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
A Diósgolyó elkészítési módja:
A porcukrot, a kakaóport, valamint a darált diót és a kekszport összekeverjük. Hozzáadjuk a rumot és a meggylét, jól összegyúrjuk. 1/2 óráig a hűtőben pihentetjük. Diónyi golyókat gömbölygetünk, mindegyiknek a közepébe egy szem meggyet nyomunk. 2-3 órán át hűvös helyen szikkasztjuk a golyókat. Felolvasztjuk a csokoládét, hozzákeverjük a vajat. A golyókat bevonjuk ezzel a csokoládémázzal és hűtőbe téve megdermesztjük. Muffin papírba helyezve kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2008. dec. 31. 07:53
A diósgolyó elkészítési módja és hozzávalói.