HAVAS HEGYCSÚCS recept

Havas hegycsúcs
hozzávalók
0.5 dkg keksz (darált)
3 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 ek lekvár/ dzsem
5 ml rumaroma
15 dkg porcukor
2 ek porcukor (a tojásfehérjéhez)
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl feketekávé
10 dkg kókuszreszelék
350 g meggybefőtt (magozott)
A HAVAS HEGYCSÚCS elkészítési módja:
Kettéválasztjuk a 3 tojást. A kekszet összekeverjük a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral és a lekvárral. Hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót. A kávét is hozzáöntjük. Jól összedolgozzuk. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, hozzáadjuk a 2 ek porcukrot, majd a kókuszreszeléket. Citromfacsarót megfordítunk, belerakjuk a fehér masszát, jól belenyomkodjuk. Most jön 1 szem meggy. Majd a barna masszánkkal körbepakoljuk, hogy ne látszódjon a meggy. Tenyerünkbe kissé megütögetjük, és kicsúszik a kis desszertünk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: CSIPOLINO, 2014. máj. 19. 15:15
A havas hegycsÚcs elkészítési módja és hozzávalói.